Az élsportolók gyakran mindent alárendelnek annak, hogy a legjobbak lehessenek sportágukban. Szervezetüket állandó fizikai terhelés éri az edzések és versenyek során, folyamatosan a határaikat feszegetik. A Bemer számukra a felkészülésben és a rehabilitációban is segítséget nyújthat.

Az élsport egy nagyon komoly munka, mely egyaránt megköveteli a folyamatos és teljes koncentrációt, nemcsak a sportolótól, hanem a körülötte tevékenykedő szakmai stábtól is. Hisz a versenyzők az egészségük megőrzése érdekében legtöbbször teljes mértékben az edzőjükre és a gyúrójukra, illetve más szakemberekre hagyatkoznak. Ám ez még önmagában nem ad mentességet számukra, nem dőlhetnek hátra és élhetnek extrém életet!

Mert ugyanúgy az ő felelősségük is, hogy a legjobb állapotban legyenek az edzéseken és a versenyeken.

Csak egy példa: tegyük fel, hogy valamilyen tartós betegségben szenvedsz, mondjuk magas a vérnyomásod és van rajtad pár plusz kiló. Ugye nem gondolod, hogy pár pirula majd teljesen elmulasztja ezeket a problémákat, és neked semmit sem kell tenned azért, hogy az állapotod javuljon? Nem szolgáltathatod ki magad teljesen az orvosodnak, neked is keresned kell azokat a megoldásokat, amiket vele együttműködve alkalmazni tudsz, érdemes a saját kezedbe venned a sorsod.

A Bemer az élsportban hasonló funkciót tölt be, kiváló kiegészítőként szolgál. Ráadásul a sérülések megelőzésében és azok kezelésében is jelentős szerepet játszik. A készülék rendszeres használatával ugyanis egyrészt felkészültebbé tehető a sportoló szervezete a terhelésre, illetve kipihentebbé is válik tőle. Így kisebb lesz az esélye egy rossz mozdulatnak, javul a bemelegítés hatékonysága és javul az állóképesség is.

Emellett a már bekövetkezett sérülések kezelésére is jó, miután a készülék „hatóanyaga” egy hang tartományba eső jel, ami nem avatkozik bele a sejt működésébe, ám segít

  • a mikrokeringés javításában, ezáltal a gyorsabb regenerációban;
  • a jóllét erősítésében, ami az energiaszint növekedését eredményezi;
  • az érrendszer állapotának javításában, ami egy élsportoló számára nélkülözhetetlen;
  • a szervezetet érő stressz könnyebb legyőzésében is.

Ezen felül a Bemer egy további előnyt is magában hordoz, ami eltér a többi fizikoterápiától. A sportolónak ugyanis nem szükséges lélekben jelen lenni a kezelés alatt, a készülék ugyanis egy speciális éjszakai programot is tartalmaz, ami a mélyalvási fázisokat nyújtja meg, ezzel javítva a pihenés minőségét, stabilizálva az idegrendszert, javítva a méregtelenítési folyamatokat.

Összességében tehát a Bemer sportágtól függetlenül remek társa lehet nem csupán az egészséges, de az éppen valamilyen problémával küzdő élsportolóknak is. A készüléket érdemes azonban mielőbb elkezdeni használni, hiszen ezzel jelentős mértékben növelhető a hatékonysága. A versenyzők gyorsabban állhatnak újra edzésbe, ezáltal részt vehetnek a versenyekre való teljes felkészülésben. Egyszóval gyorsabbá válik a rehabilitációjuk.

Élsportolóként te is épp valamilyen egészségügyi problémával küzdesz, esetleg úgy érzed, hogy valamiért nem tudod a magadtól elvárt teljesítményt nyújtani? Vagy csak simán felkeltette az érdeklődésedet a Bemer? Akkor itt az ideje, hogy megkeress a J.Rose Clinic elérhetőségein!

Rózsa Judit (Bemer Partner, J.Rose Clinic) | +36 (30) 989 3404 | judit@jrose.hu