Elgondolkodtál már valaha azon, hogy mi az a vérkeringés, és hogy mire jó? Ebben a posztban erre adunk neked választ. Elöljáróban annyit: a vérkeringés nem játék, a test szöveteit látja el a működésükhöz szükséges tápanyagokkal és oxigénnel.

Képzelj el egy úthálózatot, mely főutakból és mellékutakból áll. Előbbiek az artériákat és vénákat szimbolizálják, melyek az összes útmennyiség 26 százalékát jelentik, míg a maradék 74 százalék a mellékutakat jelöli, azaz a mikroerek területeit. Ezután képzeld el azt, hogy ezeken az utakon óriási kamionok élelmiszert juttatnak el a boltokba, ám ha csak az egyik útszakaszon valamilyen forgalmi akadály alakul ki, akkor a környékbeli üzletek megközelíthetetlenné válnak, az élelmiszer-szállítmányok pedig nem érnek célt. Azaz hiába vannak megpakolva a kamionok mindenféle élelmiszerrel, a helyiek éhezni kénytelenek, a boltok környékén pedig eluralkodik a szegénység és a nyomor. Mert az addigi megszokott és természetes folyamat megszakadt, a dolgok természetes keringése felborult.

Bár az előbbi példa elég elrugaszkodottnak tűnik, ha jobban belegondolunk, egyáltalán nem az, a fenti elakadás akár a saját testünkben is megtörténhet! Amennyiben ugyanis a szervezetünkbe bevisszük a kellő tápanyagokat (eszünk, iszunk, lélegzünk), akkor minden rendben van velünk, ám ha ebben a folyamatban valamilyen probléma lép fel, úgy az értékes elemek nem érnek majd célt. Ezzel fellép egy kóros egészségügyi állapot, amit azonnal orvosolnunk szükséges. A problémát kezelni kell vagy meg kell szüntetni.

Hiszen a vérkeringésünk egyáltalán nem játék, az az emberi test szöveteit látja el a működésükhöz szükséges tápanyagokkal és oxigénnel. Emellett a sejtek által termelt salakanyagok és szén-dioxid eltávolítása is a feladata. Mint ahogyan a hormonjaink is a vérkeringésünkön keresztül érik el a célsejtjeiket és szabályozzák azok működését.

De hogyan működik a vérkeringés a valóságban?

A vérkeringés tehát egy rendkívül összetett dolog. A vér keringését az érrendszerben a szív pumpafunkciója biztosítja azzal, hogy nyomáskülönbséget generál az artériás rendszer, valamint a nagy vénák között.Ez a nyomáskülönbség hajtja a vérünket. A szív üregrendszeréből összesen két vérkör indul: a kis- és nagyvérkör. Előbbi a jobb kamrából indul a tüdőartériával és a tüdőn áta bal pitvarban végződik, míg a nagyvérkör a bal kamrából indul az aortával, melyből aztán sorra leágaznak a különböző szerveket ellátó artériák. A tápanyagok és a gázok cseréje a hajszálerek szintjén történik.

A keringésünk persze nem egy egyfolytában zajló folyamat, mint ahogyan egy adott időpontban nem is minden útvonalon történik meg. Aktív keringés ugyanis csak a hajszálerek egy részében történik, ahonnan a vénás rendszerbe kerül a vér.Akisebb vénák összeömléséből egyre nagyobbak jönnek létre, míg végül két nagy vénán keresztül áramlik vissza a vér a jobb pitvarba. Az artériás rendszertől a pitvarokig a nyomás végig csökken.

A Bemer segít a keringéseden

Végül kanyarodjunk vissza az eredeti példánkra, mellyel a vérkeringésünket jellemeztük. Tegyük fel, hogy bekövetkezik a baj, a keringésünk, azaz az úthálónk „meghibásodik”, ezért nem jut elegendő tápanyag és oxigén a sejtjeinkhez. Ezt a helyzetet azonnal kezelni kell!Szerencsére ma már erre van megoldás, csupán esélyt kell adnunk a jövő technikájának. A Bemer segítségével az úthálónkat akár 30 százalékkal javíthatjuk, amivel a sejtjeink képesek lesznek reprodukálni önmagukat. Ez pedig létfontosságú, hiszen a korlátozott mikrokeringés sok betegségnek és közérzeti zavarnak az okozója vagy elősegítője. Ráadásul az egészséges működése elengedhetetlen a fizikai és szellemi teljesítőképességünk energiaigényének ellátása szempontjából!

A Bemer technológiával kapcsolatban fontos tudni, hogy az egy külső hatás, egy hang tartományba eső jel, ami csak hatóanyagként funkcionál, de nem avatkozik bele a sejt működésébe. Ez azt jelenti, hogy a terápia csak azt állítja vissza a szervezetünkben, ami „gyárilag” bele került, ami a szervezet adott állapotában a maximális teljesítményt jelenti. Éppen ezért a Bemert túladagolni nem lehet, és a kezelést sem szükséges kórházi körülmények között elvégezni. Vagyis akár az otthonunkban részt vehetünk egy olyan terápián, melyet akár önállóan, saját magunkon is elvégezhetünk! Kezdetben ugyanakkor érdemes a kezelésekhez szakember segítségét igénybe venni, melyhez a J. Rose Clinic hatékony segítséget nyújt. Ehhez nincs más dolgod, mint hogy a honlapunkon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén felvedd velünk a kapcsolatot!

A Bemer a nyugodt alvást is biztosítja

Egyes szakmai vélemények szerint hazánkban tíz emberből legalább ketten biztosan annyira rosszul alszanak, hogy orvosi segítségre lenne szükségük. Segítséget azonban ezen probléma kapcsán viszonylag kevesen kérnek, ami azonban hosszú távon nem túl kifizetődő, hiszen így megnövekedhet egyes betegségek kialakulásának az esélye. A kialvatlanság leggyakoribb tünetei

  • az éjszakai felébredés, ami után csak nagyon nehezen tudunk visszaaludni,
  • a reggeli fáradt ébredés, amikor nincs energiánk és nehezen kelünk ki az ágyból,
  • a napközbeni erőtlenség, motiválatlanság, feszültség, ingerültség, kedvtelenség.

A rossz alvók ezen felül számolhatnak a teljesítőképességük romlásával és koncentrációs képességük zavaraival is. S hogy miért fontos ez? Mert az alvászavar és a kialvatlanság negatívan befolyásolhatja a fizikai és lelki állapotunkat, az ebből eredő fáradtság pedig a munkahelyi és közúti balesetek negyedét okozzák. Persze az alábbi probléma hatékonyan kezelhető, csupán meg kell találnunk a problémánk gyökerét. Többek között ebben nyújt segítséget a Bemer, mely egy külön erre a célra kifejlesztett éjszakai program biztosításával segít ügyfeleinek abban, hogy nyugodtan aludhassanak.

Kérj bátran konzultációt, ha Te, vagy szeretted is hasonló helyzetbe került, és gyógyulj meg végre!
Rózsa Judit (Bemer Partner, J.Rose Clinic) +36  (30)  989 3404  judit@jrose.hu