Nemrég felkérést kaptam a kórháztól, hogy írjam le a tapasztalataimat a betegségemmel, a Gaucher-kórral kapcsolatban. Nem varázslat, nekem sikerült kordában tartani a betegséget. Most azt is elárulom, hogyan.

2021 tavaszán kaptam lehetőséget – hosszú engedélyeztetési folyamat után, és nagy hálával a doktor úrnak az elkötelezettségéért és kitartásáért -, hogy a 13 éve kapott infúzió helyett kapszulák szedésére válthassak. Ennek egyik feltétele volt, hogy olyan jó állapotban legyek, hogy vállalni tudjuk a kockázatot. Szerencsére így volt, köszönhetően az alább részletezett változásoknak az életemben.

A sok év alatt a kéthetente kapott infúziók egy ritmust állítottak be a szervezetembe. Közvetlenül az infúzió után fáradtság, gyengeség jelentkezett, mely néhány jobb napot követően a következő időpont előtt újrakezdődött, és már éreztem, ahogy egyre jobban várom az újabb adagot. Ahogy teltek az évek, egyre gyakoribb volt, hogy ha utazás vagy ünnepek miatt átléptem a két hetet, már alig bírtam működni.

Mindezek persze befolyásolták a munkavégzésemet, az infúziók eleve egy napra kivontak a forgalomból, és minden – akár szakmai, akár családi – utazást is ehhez kellett igazítanunk.

Ehhez képest most a napi két kapszulával teljesen eltűnt ez a hullámzás az életemből, kiegyensúlyozottan tudok élni. Semmilyen komoly mellékhatást nem érzékelek. Ha egy-egy szem kimarad például egy esti hosszabb program miatt, az sem okoz már fennakadást – persze ezt igyekszem minimalizálni.

Egyetlen egyszer fordult elő még az elején, hogy egy hosszú hétvégi kiruccanáson – hogy el ne felejtsem -, még mielőtt vacsorázni indultunk, bevettem a gyógyszert. Ma sem tudom, talán szétnyílhatott a nyelőcsövemben? Rettenetes égető érzést okozott, már nyelni sem tudtam. Mindenesetre a doktor úrtól kapott azonnali telefonos segítséggel – egy éjjel-nappali gyógyszertárat beiktatva – ez meglepően gyorsan megoldódott. Amit javaslok, hogy ne várd meg, amíg már elviselhetetlenül fáj, hanem azonnal, a legkisebb gyanú esetén kérj segítséget. Az áthallás nem véletlen. Bármilyen kihívás elé állított is az élet, lépj most!

Tehát amire figyelni kell, hogy tényleg lehetőleg étkezés közben, és sok-sok vízzel kell bevenni az orvosságot, illetve nap közben is még jobban kell ügyelni az elegendő folyadék bevitelre, és akkor nem lehet probléma. Ez persze gyógyszer nélkül is igaz, Bemer használat mellett pedig extrán: igyál elég vizet!

A minél jobb közérzetem eléréséhez persze ezen kívül is elég sok mindent teszek

Nem tudok elég hálás lenni annak a betegtársamnak – aki már akkor folyamatosan aktívan kereste a kiegészítő lehetőségeket -, hogy felnyitotta a szemem, és megváltoztatta a gondolkodásomat: a nekem semmit nem lehet (pl. sportolni, enni) hozzáállásról, hogy mit tehetek én azért, hogy ne adjam fel, ne hagyjam el magam, ne fogadjam el, hogy fáj, és ne alkalmazkodni próbáljak az egyre rosszabbodó helyzethez. És hogy elhiggyem, túl az enzimpótláson, ami kell, hogy szinten tartson – ezen nincs vita -, lehet ennél jobb is a helyzet.

Hálás vagyok annak a barátnőmnek, aki 4-5 évvel ezelőtt először ismertetett össze és vitt el magával egy igazi gyógymasszőrhöz, aki az indiai és a thai masszázst vegyíti sok más elemmel. Eleinte hetente, kúraszerűen mentem hozzá, később „csak” kéthetente vett kezelésbe tetőtől talpig. Éreztem, ahogyan a nyirokrendszerem aktivizálódni kezdett, fokozatosan tért vissza az életerőm. Rajta keresztül kerültem közelebbi kapcsolatba a természetes gyógymódokhoz, az olajokhoz, és fedeztem fel újra a gyógyteákat.
Két és fél éve, hogy a folyamatos fizikai megerőltetés egy derékfájás, gyulladás formájában jelzett, hogy elég volt az ilyen jellegű munkavégzésből, és gyógytornára küldtek. Az ízületeim nem bírták még a jógát sem, 8-10 km után a szívem-tüdőm-térdem is feladta a túrát, így a kíméletesebbnek elkönyvelt mozgásformák sem váltak be. Végre sok sikertelen sport próbálkozás után a heti gyógytorna lett a megoldás. Sőt, mostanra gyógytornász segítségével edzéseken is részt veszek. Ezt az elején még megterhelőnek éreztem, fáradtabb voltam, és izomlázam volt. De idővel, ahogy erősödtem, elbírom már az unokáimat is.

Tavaly előtt nyáron találkoztam a Forever termékekkel, ezen belül is a C9 programmal. Nálam már az első hét felszabadulást hozott. Soha így nem éreztem magamon, ahogyan kitakarítódik a szervezetemből a méreg. Még a bőrömön át is látványosan távozott… Ezért a 2-3 kg fogyás már csak hab volt a tortán. Hosszú évek óta csak híztam és híztam, egyetlen diéta sem segített. 15 év alatt 20 kg jött rám, és én tudtam, hogy ennek nem az újabb gyermek születése, és nem a korom az oka, hanem a betegségem és a mozgáshiány. Egyesek szerint az újra megtalált boldogságtól kerekedtem így ki…
Meggyőződéssel állítom, hogy ezeknek az aloe vera termékeknek a napi fogyasztása folyamatosan tovább tisztítják a szervezetemet.

Szintén két évvel ezelőtti újabb felfedezésem: Bemer

A Bemer mikrokeringés javító érterápia. Szeptemberben még csak teszteltem egy hónapig, de már tudtam, ez nekem kell. A kedvesem és Édesanyám egyszerre mondták, hogy jé, megjelent újra a derekam – egyszerűen mintha sejt szinten alakulna át és rendeződne újra az egész testem. Nem egész egy év alatt 8 kg-ot fogytam, és egy deka sem jött vissza, még a karácsonyi, húsvéti ünnepek alatt sem. Megszűnt az állandó puffadás, a rossz szájszag – amikről nem sokkal előtte tudtam meg, hogy nem az én gyengeségem és modortalanságom, hanem a betegségem mellékhatásai -, ezzel együtt a közérzetem is összehasonlíthatatlanul jobb lett, és olyan energiákra leltem, amiknek létezéséről sem tudtam. A vitaminok, immunerősítők, de hiszem, hogy még a gyógyszerem is, sokkal jobban felszívódnak, és sokkal hatásosabbak, mint enélkül. Az állandóan fáradt és gyenge ember helyett, aki napi 9-10 órányi alvás nélkül működésképtelen volt, most tudatosan kell figyelnem arra, hogy legalább a 6 óra éjszakai alvást teljesítsem, mert legtöbbször még ennyit sem igénylek. Igaz, korábban is aktív életet éltem, de mégis a fizikai korlátaim nagyon jelentősek voltak, most azonban ezerrel pörgök. Megváltoztam. Kívül-belül.

Egy éve havonta egyszer manuál terapeutához is eljutok, aki olyan helyekre is be tud nyúlni, ahova saját bevallása szerint szinte senki másnál. Látva rajtam a változást, ma már ő is egy Bemer Pro készülék tulajdonosa, és ezt természetesen a munkájában is hasznosítani tudja.

Mindehhez igyekszem mentálisan is felnőni, az önismeret fejlesztésével, spirituálisan is megnyílni, és gyakorlatilag egy teljesen új életpályát elindítani, hogy minél többeknek lehessek a segítségére, akik hasonló kihívásokkal küzdenek. Így lesz kerek és teljes az életem és a boldogságom, hogy vissza is adhatok abból a sok jóból, amit kapok, és amitől értelmet nyert a betegségem, és megtaláltam a feladatomat az univerzumban.

Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, nem hiszek abban, hogy mindenkinek ugyanaz a megoldás. De hiszem, hogy – ahogyan kedves mentorom mondta – az a dolgunk, hogy gyűjtsük a túlélőeszközöket – ez soha nem volt aktuálisabb, mint most –, és igenis a mi felelősségünk, hogy megtaláljuk, ami nekünk a legjobb. Neked is segíthetek?

Kérj bátran konzultációt, ha Te, vagy szeretted is hasonló helyzetbe került, és gyógyulj meg végre!
Rózsa Judit (Bemer Partner, J.Rose Clinic) +36 (30) 989 3404 judit@jrose.hu