A Bemer hálózatába történő bekapcsolódás nem csupán egy új üzleti lehetőséget jelent, hanem egy mélyreható személyiségfejlődési utat is. Az MLM világában helytállás és sikeres működés megköveteli az egyén folyamatos képzését, fejlődését és alkalmazkodóképességét. De hogyan lehet fejlődni és magunkat képezni a Bemeren belül, és milyen előnyökkel jár ez az út? Elmondom.

A multi-level marketing (MLM) világába belépés többnyire jelentős személyiség-fejlődéssel jár. Aki komolyan foglalkozik az MLM-mel és képzi magát, elkerülhetetlenül átmegy ezen a fejlődési folyamaton. A tréningeken sokat lehet tanulni a különböző személyiségtípusokról, így könnyebben kiismerhetjük az embereket. Viselkedésük és reakcióik megértése segítségével pedig lényegesen könnyebben kommunikálhatunk és kapcsolódhatunk másokhoz.

Az értékesítés megértése és elsajátítása a hétköznapokban is rendkívül hasznos lehet. Például ha megtanuljuk, hogyan adjunk el egy ötletet, könnyebben meggyőzhetjük a párunkat, hogy táncolni menjünk vagy bármilyen más, addig nem favorizált közös programot szervezzünk.

Képzések a Bemer csapatában

A Bemer számos képzést kínál, melyek különböző területekre fókuszálnak:

  • Értékesítési tréning: Az alapvető értékesítési technikák elsajátítása;
  • Szponzorképzés: Hogyan támogassuk új belépőinket hatékonyan?;
  • Vezetői képzések: Vezetői készségek fejlesztése a csapat irányításához;
  • Önismeret, önbizalom, önértékelés, kommunikáció és prezentáció: Ezek a tréningek minden szükséges készséget lefednek, amelyek ahhoz kellenek, hogy sikeres értékesítővé váljunk.

A tréningek tematikája és felépítése átfogó és jól strukturált. Az értékesítési tréningek során a résztvevők megismerik az eladás művészetét, a tárgyalási technikákat, és azt, hogyan kezeljék a kifogásokat. A szponzorképzések során megtanulják, hogyan motiválják és támogassák az új belépőket, míg a vezetői képzések a csapatirányítás, a stratégiai tervezés és a hosszú távú célok elérésének technikáira fókuszálnak.

Az önismereti és önbizalom-fejlesztő tréningek különösen fontosak, hiszen az MLM-ben az egyik legnagyobb kihívás a saját korlátaink leküzdése. Az önértékelés és önbizalom fejlesztése mellett a kommunikációs és prezentációs készségek is elengedhetetlenek, hiszen a sikeres értékesítőnek magabiztosan kell bemutatnia termékét és meggyőzni az ügyfeleit.

Gyakorlati napok és szponzorelőadások

A képzésekhez gyakorlati napok is tartoznak, ahol a résztvevők valós helyzetekben próbálhatják ki az elsajátított ismereteket. Nyitott szponzorelőadásokat is rendszeresen szervezünk, ahol a szponzorok bemutatják, hogyan léptetnek be új partnereket. Emellett mentorként közvetlenül is segítem a kulcsembereket, tárgyalásokra és gépátadásokra kísérem őket, valamint megtanítom a csapatom tagjait arra, hogyan adják át mindezt másoknak.

A gyakorlati napok különösen hasznosak, hiszen a résztvevők éles helyzetekben, valós problémákkal szembesülve tesztelhetik tudásukat. Ezek a napok lehetőséget adnak arra, hogy mindenki kipróbálja az elméletben tanultakat, és azonnali visszajelzést kapjon mentoraitól és társaitól.

Folyamatos fejlődés és vendégtrénerek

A csapatomban különösen nagy hangsúlyt fektetek a folyamatos tanulásra. Én is rendszeresen járok különböző képzésekre, és a tanultakat átadom a csoporttalálkozókon. Időnként vendégtrénereket is hívok, hogy még több nézőpontot és tudást osszanak meg a csapatommal.

A folyamatos tanulás és fejlődés kulcsfontosságú az MLM-ben. Az iparág folyamatosan változik, új technikák és stratégiák jelennek meg, melyeket fontos elsajátítani. Tapasztalatból mondom, hogy mindig van mit tanulni, és a legjobb vezetők is folyamatosan fejlesztik magukat.

Az MLM szakma elsajátítása

Sok MLM-rendszerben éppen azok a képzések hiányoznak, amik a Bemer egyik legnagyobb erejét adják: egy jól strukturált, egymásra épülő képzési rendszert. Azok, akik más MLM-hálózatokból érkeznek, gyakran meglepődnek a Bemer képzéseinek magas színvonalán.

Az MLM rendszerben történő sikeres működés alázatot igényel, mivel teljesen másképp működik, mint a hagyományos kereskedelem. Ez egy külön szakma, amelynek minden csínját-bínját meg kell tanulni. Az értékesítés, a csapatépítés, a motiváció és a stratégiai tervezés mind olyan területek, amelyek külön figyelmet igényelnek.

Gyakorlat teszi a mestert

Az alapokhoz visszatérve: a gyakorlat elengedhetetlen. A gyakorlati tapasztalat nélkülözhetetlen ahhoz, hogy mesterévé váljunk ennek a szakmának. Minél előbb vesd bele magad a munkába, ne félj telefonálni, amivel értékes tapasztalatokat szerezhetsz!

Az MLM világában ugyanis a gyakorlat a legjobb tanító. Az elméleti tudás fontos, de a valódi fejlődés a gyakorlati tapasztalatokon keresztül történik. Minél többet gyakorolunk, annál magabiztosabbak leszünk, aminek köszönhetően jobban tudjuk kezelni a kihívásokat és a nehéz helyzeteket.

 

Kép:Mimi Thian on Unsplash