A multi-level marketing olyan szabadságot ad, amit csak kevés munkahely tud biztosítani. Persze ez még önmagában nem elég, de ha valaki jó kommunikációs készségekkel rendelkezik, élvezi egy valóban prémium minőségű termék értékesítését és mielőbb a saját maga ura szeretne lenni, az mindenképpen olvassa végig ezt a posztot.

Számos előnnyel járhat, ha úgy döntesz, hogy egy MLM (multi-level marketing), vagy másnéven network marketing vállalkozásban próbálod ki magad. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy az értékesítők saját üzletüket építik, ami lehetőséget teremt személyes fejlődésre, egyben a pénzügyi függetlenségre. Az MLM-ben rugalmas a munkaidő, kiemelkedő a közösségi támogatás, ezen felül pedig bárki számára elérhető, a munkával arányos jutalékrendszer motivál a minél jobb eredmények elérésében.

Az MLM lehetőséget ad a vállalkozó szellemű embereknek az önálló vállalkozás indítására, melynek során idővel a személyes kapcsolatépítés és értékesítés révén a szakmai készségek fejlődnek, ráadásul mindezt minimális kezdeti befektetéssel. Összességében elmondhatjuk, hogy az MLM mindenkinek lehetőséget kínál arra, hogy a saját karrierjét alakítsa, miközben részesül a csapatmunkából, valamint az eladásokból származó jutalékokból.

Itt gyorsan tegyünk is egy fontos kitérőt, és tisztázzuk, hogy

Mi a különbség az MLM és a piramisjáték között?

Az MLM és a piramisjáték közötti fő különbség az üzleti modell legitimitásában rejlik. Az MLM törvényes és fenntartható üzleti struktúra, ahol az eladók valós termékeket értékesítenek, és jutalékokat kapnak a csapatépítésért. Ezzel szemben a piramisjáték illegális és tisztességtelen pénzgyűjtési rendszer, ahol az új résztvevők befizetéseiből fizetik a korábban csatlakozókat, ráadásul a piramisjáték során nem történik valós termékértékesítés vagy szolgáltatás igénybevétele sem.

Ebből következően a multi-level marketing a hosszú távú üzleti értékekre épít, míg a piramisjáték belátható időn belül összeomlik fenntarthatatlansága miatt. Miközben az MLM-et szabályozza és ellenőrzi a törvény, addig a piramisjáték törvényellenes, és szervezése szankciókat von maga után. Még egyszerűbben: az MLM-et az értékesítés és termékérték hajtja, míg a piramisjáték a résztvevők pénzügyi veszteségén alapul.

Tapasztalataim szerint a Bemeren felül más MLM-rendszerben működő vállalkozások is kifejezetten prémium minőségű termékeket értékesítenek. Ezek közé tartozik többek között a Tupperware, a Forever Living Products, a Zinzino, az HLBS vagy épp a Nu Skin. De mégis,

Ha már MLM, akkor miért pont a BEMER?

Mint a legtöbb MLM-vállalkozás esetében, a Bemernél is a legfontosabb előny a termék. Csakhogy más hálózatokhoz képest a Bemer esetében egy valóban egyedi és innovatív termék, az orvosilag igazoltan egészségjavító fizikoterápiás eszköz áll a középpontban. A Bemer esetében az egyedülálló értékesítési pontrendszer és az eszköz magasabb ára miatt nagyobb jutalékokat biztosíthat a hasonló üzleti modellben működő cégekhez képest, miközben a termék az egészségügyi piac egyre növekvő igényeire reagál.

Saját tapasztalatból tudom, hogy a berendezés megbízhatósága és a megkérdőjelezhetetlen egészségjavító előnyök lehetőséget teremthetnek az eladóknak a hosszú távú ügyfélkapcsolatok kialakítására, erősítve ezzel az MLM-hálózatot. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a vállalat értékrendje és kutatás-alapú megközelítése egyre növekvő bizalmat generálhat nemcsak a hálózat tagjai, hanem a vásárlók körében is, akkor kijelenthető: manapság kevés jobb lehetőség kínálkozik az MLM iránt érdeklődők vagy az önálló vállalkozáson gondolkodók számára, mint a Bemer.

A BEMER-ről részletesebben

Ahogy már említettem, a Bemer a szó legszorosabb értelmében a világon egyedülálló orvostechnikai eszköz, melyet a páciens akár otthonában is használhat. Eddig világszerte egymillió elégedett vásárlója van, és a felmérések szerint tízből kilenc ügyfél tartósan használja, közülük sokan minden egyes éjszaka bekapcsolják.

Csak Magyarországon 90 kórházban naponta legalább 7200 embert kezelnek vele. Az egész test vérkeringésének javítására kifejlesztett eszköz alkalmas az akut és krónikus problémák kezelésére, prevencióra, de a sportteljesítmény javítására is ajánlott. Ha még többre vagy kíváncsi, olvasd el ezt a bejegyzést: Minden, amit a vérkeringésről tudni érdemes.

Mivel a Bemer orvostechnikai eszköznek minősül, ezért az eredmények jóformán garantáltak. Annak, aki eleinte ódzkodik a vásárlástól, lehetősége van a bérlésre is, ami jó alkalom a kötelezettségek nélküli kipróbálásra. Jó hír az értékesítés szempontjából, hogy mivel a készülék valóban segítséget nyújthat akár már rövid távon is a panaszokra, ezért a tesztelők 80-90 százaléka végül a vásárlás mellett dönt.

De térjünk vissza az üzlethez. A partnerként csatlakozóknak kétnapos képzést biztosítunk, ami nekem az egész életemet megváltoztatta. A hálózat tagjaként nincs vásárlási kötelezettség vagy havi eladási limit, ellenben különböző kedvezményeket élvezhetnek, melyek idővel gyarapodnak. Hosszabb távon a vezetői szint elérésével a jövedelem fele, de akár háromnegyede is passzív jövedelem lehet, vagyis a hozzád tartozó csapat termeli ki, így akár több hónapos szabadságot is megengedhetsz magadnak. Ami után persze újra fel kell pörgetni a hálózatot – ezt saját tapasztalatból mondom.

Ha mindez felkeltette az érdeklődésedet, és készen állsz arra, hogy saját vállalkozást indíts, keress meg egy kötelezettségek nélküli beszélgetésre!

Kép: Unsplash

Tags: , ,