Ne hagyd otthon a Bemert akkor sem, ha napsütötte tengerparti nyaralásra, egzotikus világkörüli útra, egy sima városlátogatásra vagy éppen egy aktív, sportos kikapcsolódásra indulsz. Már napi pár perc bemerezéssel csodákat tehetünk a szervezetünkkel, amit a vakáció ideje alatt sem szabad kihagyni.

A Bemer-terápia a szervezet adott állapotában a maximális teljesítményhez segít hozzá bennünket, túladagolni nem lehet, a kezelést pedig szinte bárhol elvégezhetjük. Így akár utazás közben egy repülőgépen vagy buszkiránduláson is beiktathatjuk akár többször is.

Ám van pár dolog, amit érdemes szem előtt tartanod, mielőtt elindulnál Bemer-készülékeddel a legközelebbi buszállomásra vagy a reptérre:

  • a Bemer-vezérlőkészüléket, mint elektromos és akkumulátoros eszközt a repülőkre a kézipoggyászodban kell magaddal vinned, de a buszon is érdemes magadnál tartanod;
  • fel kell készülnöd rá, hogy a Bemer miatt a határon átvizsgálják majd a csomagjaidat;
  • a vámosoknak egészen biztosan kikerekedik a szeme a Bemer láttán (saját tapasztalat, amit sikerült a hasznomra fordítanom).

Így utazom én a Bemerrel

Most pedig megosztom veled, hogy én a Bemer mely részeivel szoktam nekivágni az utazásoknak. Nos, ez nem nagy ördöngösség, praktikus szempontokat kell alapul vennünk. Az alvómatrac viszonylag nagy, ezért azt érdemes inkább a bőröndünkbe csomagolni, hiszen éjszaka vagy akár nap közben, a délutáni szieszta idején biztosan a hasznunkra lehet, és nem képvisel komoly súlyt (nagyjából 1 kg – a korábbi Professional vagy Classic szetteknél huzat nélkül vigyük!). Így amit érdemes kéznél tartanod, az a sál és a tárcsa – melyek a Bemer intenzív kezelőegységei –, valamint magát az akkumulátoros Bemer vezérlőkészüléket.

 

bemerrel utazom

Ha hosszú útra megyek, akkor sem hagyom otthon a saját készülékem.;)

 

Az alvómatracon az éjszakai program segít, hogy reggelre teljes legyen a regenerálódásod, és újult erővel kezdhess az aznapi programba – csakúgy, mint otthon. A sálat minden reggel a pocakomra teszem, hogy a méregtelenítésben is segítsem a szervezetem, ez nálam alap. De utazás alatt, ha a megszokottól eltérő módon étkezel, olyanokat eszel, amit nem szoktál, vagy sokkal-sokkal többet a svédasztalokról, akkor még inkább meghálálja a bélműködésed. És ez alatt a 20 perc alatt egy energetizáló nappali programot is lefuttatok a matracon – mintha edzeni indulnék.

A hosszú repülő vagy busz úton – bár igyekeztem minél többször felállni, átmozgatni magam -, az alsó lábszáramra rendszeresen feltettem a sálat, hogy a sok ülés okozta zsibbadás ellen a keringést folyamatosan javítsam. Volt több olyan nap, amikor extrém megterhelésnek voltak kitéve a lábaim, pl. 2200 lépcső vagy egy nagyobb túra alatt. Az én térdem főleg a lefelé irányt nem bírja, így persze hogy azt kíméljem, a bokámat nyírtam ki. Szóval nem győztem utána kezelgetni a tárcsával és a sállal a térdeim és a bokáim is. Mert másnap újra menni kellett – sokat.

Aztán amikor megérkeztünk a télből a nyárba, a brutál klímázás mindenhol (az elkerülhetetlen közös helyeken) megtette a hatását. Már másnapra berekedtem, köhögtem. Így kiegészült a napi rutin azzal, hogy többször a mellkasomra tettem a sálat, megtámogatva a tüdőmet a gyógyulásban.

A határtalan Bemer

Végül, hogy miért írtam, hogy a vámosok figyelmét biztosan megragadod majd a Bemerrel. A többségük sosem látott ilyet, a varázsszó: orvostechnikai eszköz. Mert a készülék egyáltalán nem hétköznapi, és a jótékony hatásai sem teszik egyszerűvé. Így az arra fogékony személyeknek a figyelmét könnyedén felkeltheted vele, és meghívhatod őket egy rövid online konzultációra, ahol majd bővebben beszélhetsz róla. Én pontosan ezt tettem, így volt, hogy a vámos kérte el a névjegyem – és volt utastársam is, akivel akár ott helyben hosszan tudtunk beszélgetni a Bemerről. Hiszen nyaralás közben sem feledtem a legfontosabb alapszabályt: kezdetben mindenkinek érdemes a kezelésekhez szakember segítségét igénybe venni, melyhez a J. Rose Clinic hatékony segítséget nyújt.

Szeretnél azonnal értesülni a J. Rose Clinic aktualitásairól, esetleg nagyobb hangsúlyt fektetni a testi-lelki egészségedre, vagy a jelenlegi elakadásaidat szeretnéd áthidalni? Akkor ne felejts el feliratkozni a hírlevelemre!