Ahogy az emberek egyre inkább ráébrednek az egészséges életmód fontosságára, úgy kezdik felismerni, hogy a sport nem csupán fizikális aktivitás, hanem életmód is. Az amatőr sportolók, a tömegsportokat űzők és a rekreációs céllal mozgók között pedig egyre népszerűbbé válik a sportban sokat segítő Bemer-terápia. Vegyük sorra, hogy miért érdemes ezt a technológiát választani többek között a regenerálódás segítésére!

Először is, mi is az a Bemer-terápia?

Ez a modern fizioterápiás, hordozható eszköz olyan áttörést jelentő technológiát alkalmaz, mely javítja a mikrocirkulációt a testben. Egyszerűen fogalmazva segít a mikroerek működésének optimalizálásában, ami kulcsfontosságú az izmokhoz és szövetekhez eljutó oxigén és tápanyagok szempontjából. Mindezt akár már napi kétszer nyolcperces, szinte bárhol elvégezhető kezeléssel el lehet érni.

Mondok egy konkrét példát: ismerős az az érzés, amikor edzés után úgy érzed magadat, mintha egy teherautó gázolt volna át rajtad? Az izmaid fáradtak, az ízületek folyamatos nyomás alatt vannak, és a regenerálódás egyszerűen nem megy olyan gyorsan, ahogy szeretnéd. Itt jöhet képbe a Bemer.

A naponta alkalmazott Bemer-terápia segítségével ugyanis a testünk képes lesz hatékonyabban regenerálódni az edzések után. A mikrocirkuláció javulásának köszönhetően az izmok és szövetek könnyebben képesek felvenni az oxigént és a tápanyagokat, ez pedig gyorsabb és hatékonyabb regenerálódást eredményez. Ennek köszönhetően hamarabb visszanyerhetjük az erőnlétünket, maximalizálni tudjuk az edzés közbeni teljesítményt, de remek kiegészítő lehet a bemelegítésben és nyújtásban, és végeredményben fittebben állhatunk készen a következő edzésre és egyéb fizikai kihívásokra.

Ha például az edzés előtt fél órával használjuk a Bemer kifejezetten olyan programjait, ami az energizálást és a hatékonyság-növelést segíti, akkor maga az edzés is hatékonyabb lesz, jobban fogjuk azt bírni és jobb eredményt tudunk elérni!

A sérülések és a Bemer

De nemcsak az edzések utáni regenerálódásban segít a Bemer. Sok amatőr, rekreációs sportoló küzd különböző sérülésekkel vagy fájdalmakkal, amelyek megnehezítik az aktív életmód fenntartását. A Bemer használata segíthet csökkenteni ezeket a fájdalmakat és gyorsítani a gyógyulás folyamatát, de segítségével elkerülhető akár az izomláz is. Mindez pedig összességében azt eredményezheti, hogy kevesebb idő alatt ki tudod pihenni magadat, nem kell olyan sokat kihagyni az edzések között, mint általában, végeredményben pedig hamarabb visszatérhetsz az aktív mozgáshoz.

A terápia minél hatékonyabb alkalmazása mellett továbbra sem hanyagolhatják az egészséges életmódot, aminek a Bemer remek kiegészítője lehet. Így a sportolni vágyók a készülék használata mellett is érdemes figyelni az egészséges étkezésre, az alvás mennyiségére és minőségére, valamint a megfelelő edzéstervre. A Bemer ugyanis nem helyettesíti ezeket, segítségével csak akkor érhető el a teljesítmény érezhető javulása és az egészség megőrzése, ha a sportolási rutin részévé tesszük a terápiát.

Akik tehát szeretnék maximalizálni az eredményeiket és egyre jobban élvezni az aktív életmóddal járó folyamatos kihívásokat, azoknak mindenképpen érdemes lehet kipróbálni a Bemer-terápiát.

Kép: Miguel A Amutio on Unsplash

Tags: ,