Van egy pont, ahonnan már minden centiméterért és másodpercért hosszú hónapokat kell küzdenie egy profi sportolónak. Akinek nem elég, ahol éppen tart, érdemes lehet kipróbálni azt az eszközt, amit már a világ vezető focicsapatai és élsportolói közül sokan használnak a teljesítmény optimalizálása érdekében. Ez a Bemer-terápia.

Mi a közös az AC Milan focistáiban, a német labdarúgó-válogatott játékosaiban, Roger Federer teniszezőben, Póta Georgina asztaliteniszezőben, Ivica Kostelic olimpiai ezüstérmes, világbajnok síelőben és a Pick-Szeged kézilabdázóiban? Mindannyian a Bemer-terápiát használják a gyorsabb regenerálódás és teljesítmény fokozása érdekében.

A módszer ugyanis növeli a mikrokeringést és jelentősen javítja a véráramlást, ezért a készülékek már évek óta számos világszerte ismert profi sportoló állandó kísérőinek számítanak a verseny- és élsportban. Az eszköz segítségével az izomsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. A kezelések során javul a szervezet energiaellátása és az anyagcsere felgyorsul. Ennek köszönhetően edzések, mérkőzések vagy versenyek után gyorsabban újra formába lehet lendülni.

A világ élvonalába tartozó sportolók folyamatosan kutatják azokat a lehetőségeket, melyek segítségével még többet tudnak kihozni magukból. A Bemer-terápia erre nagyszerű lehetőséget nyújt. Segítségével ugyanis a már említett regeneráción és teljesítmény optimalizáláson kívül megelőzhetők a sérülések, csökkenthető az újrasérülés kockázata, hatékonyabbá válik a bemelegítés és a nyújtás. Rendszeres használatának köszönhetően pedig a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek jobban hasznosulnak a szervezetben, miközben javul az anyagcsere minősége is.

Vegyük sorra ezeket!

Bemelegítés

A terápia segít a vérkeringés javításában, kellően felmelegítheti az izmokat és elősegítheti az izomszövetek jobb oxigén- és tápanyagellátását. Ezzel csökkenhet az izomfeszültség, egyben optimális állapotba kerülhet a terhelés előtt álló izomzat. A megfelelően előkészített izmok és szövetek pedig csökkenthetik a sérülések kockázatát. Hozzáteszem: a Bemer segítségével akár harmadával is csökkenthető a sérülések kockázata egy felmérés szerint.

Regenerálódás

Az eszköz rendszeres használatával javul a vérkeringés, hatékonyabb lesz az anyagcsere melléktermékeinek, például tejsavnak és egyéb méreganyagoknak eltávolítása az izmokból, ami hozzájárul az izomfáradtság csökkenéséhez, ezzel együtt pedig segíti a regenerációt. A Bemernek köszönhetően felgyorsulhat az esetleges sebek gyógyulása is. A terápia segítségével bizonyítottan csökkenthető a stressz, valamint a mentális feszültség is. Amiről tudjuk, mennyit számít. Hiszen egy versenyen sokszor az dönti el az eredményt akár az utolsó métereken, az utolsó egy percben, hogy ki az, aki fejben jobban ott tud lenni.

Anyagcsere

A tejsav felhalmozódása az izmokban fáradtsághoz és kimerültséghez vezethet. A Bemer-terápia csökkentheti ezt a felhalmozódást, ezzel pedig elősegíti az izmok gyorsabb regenerálódását és az edzés utáni visszarázódást. A hatékonyabb vérkeringés ráadásul segíthet az anyagcsere során keletkező toxinok eltávolításában a véráramból és a szövetekből is.

Parasportolók

Az előbb felsorolt előnyök a parasportolók felkészülésében és teljesítmény-fokozásában is fontos szerepet játszhatnak. Azonban esetükben van néhány specifikus szempont is, ami miatt érdemes megfontolni a Bemer-terápia kipróbálását. Ide tartozik például a bénulás miatt problémás vérkeringés vagy az ülő életmód következtében kialakuló vérkeringési zavarok, de segíthet enyhíteni az állandó fájdalomérzetet, ezzel javítva az életminőséget és a sportteljesítményt. A fizikai segítségen felül remek kiegészítés lehet a pszichológiai felkészülésben is a stressz csökkentésével. A jobb közérzet és kiegyensúlyozott mentális állapot pedig segíthet abban, hogy a parasportolók magabiztosabban és hatékonyabban versenyezzenek.

Kipróbálnád te is, hogyan hat a teljesítményedre a Bemer-terápia? Semmi akadálya, segítek!

Kép: Moises Alex on Unsplash

Tags: ,