Hosszú évek óta tökéletesíti a Bemer a kifejezetten lovak számára fejlesztett hatékony, mikrokeringést javító terápiás eszközét. A Bemer Horse-Set egy eddig méltatlanul hanyagolt testrészre fókuszáló kiegészítővel mostantól még teljesebb élményt nyújthat: megérkezett a nyaki applikátor!

Korábban már többször is volt szó lovakról, lovasokról és a Bemer Horse-Setről a blogomban. Előbb írtam egy átfogó bejegyzést a kifejezetten lovak számára fejlesztett technológia bemutatásáról, majd egy részletesebb bejegyzésben kitértem arra is, hogy mit érdemes mindenképpen tudni a liechtensteini vállalat fejlesztéséről. Most pedig eljött az idő a folytatásra, mert a közelmúltban megjelent a Bemer Horse-Setet tökéletesen kiegészítő nyaki applikátor.

Miért fontos a lovak nyaka?

A lovak a nyakukkal egyensúlyoznak, emiatt a nyak izomzata és az itt húzódó idegek fokozott terhelésnek vannak kitéve alapesetben is. Ezt csak tovább fokozza a felszerszámozás. Egy-egy fárasztó edzés után pedig jól esik a teljes felfrissülés mindenkinek, különös tekintettel a komoly terhelést elviselő testrészekre. Nincs ez másként a lovaknál sem, a Bemer nyaki applikátora pedig épp erre ad megoldást.

A nyaki applikátor azért is kiváló kiegészítője a Bemer Horse-Setnek, mert ezzel eddig egy méltatlanul kevés figyelmet kapó testrész is megkapja azt, amire szüksége van a kiadós fizikai igénybevétel után. A lovak nyakának szakszerű kezelésével ezen a területen is javulhat a mikrokeringés, ami elősegíti a jobb regenerációt, csökkenhet a tarkóficam esélye, a nyak meghúzódásának vagy a nyakcsigolyák terhelésből eredő sérülésének kockázata.

Mivel éri el ezt a Bemer Horse-Set nyaki applikátora?

Az applikátor ergonomikus kialakítású, melyet légáteresztő hálós betétekkel láttak el, amik megakadályozzák a nyak túlmelegedését, míg az egyszerű rögzítő pántoknak köszönhetően könnyen és gyorsan felhelyezhető mérettől függetlenül bármely ló nyakára. Ráadásul könnyű, mindössze 1,6 kilogrammos súlyának köszönhetően nem terheli tovább a már eleve fáradt testrészt. Összességében pedig az állat az applikátor használata közben sem fogja kényelmetlenül érezni magát.

Az eszköz akár önállóan, akár a Bemer Horse-Settel kombinálva is használható. Utóbbi esetben egy hevederrel biztonságosan csatlakoztatható a lótakaróhoz a marmagasság területén. Az akkumulátor és a jelvezérlő integrált kombinációja nagy teljesítményű, amit úgy helyeztek el, hogy könnyen kezelhető legyen. Az applikátor titka azonban leginkább egy tucatnyi tekercsben rejlik.

A tekercsek homogén és koncentrált jelmezőt hoznak létre az optimális használat érdekében a nyaktól a marig bezárólag. Ennek következtében gyorsabb lesz a gyógyulás sérülés esetén, csillapítja az esetleges fájdalmat, de egy megerőltető edzés után sem lesz olyan hosszas a regeneráció, mint a nyaki applikátor nélkül. Ezek pedig nélkülözhetetlen előfeltételei a hosszú távú motiválhatóság és a tanulási hajlandóság megőrzésének. Végeredményben pedig a ló jobban ellazulhat már a következő megerőltetés előtt is, mind pedig a fokozott igénybevételt követően, egyúttal javul az anyagcseréje és a sejtaktivitás is.

Lovasként mondom

Aki lovagol, pontosan tisztában van azzal, hogy csak egy boldog, kiegyensúlyozott lóval valódi élmény a lovaglás. Amikor az állat jól érzi magát, akkor tudja magából kihozni a maximumot: egyszerre koncentrált és egyben ez az az állapot, amikor a lovas is a teljes összhangba kerülhet vele. A Bemer Horse-Set és kiegészítőinek napi használatától lényegesen nyugodtabb lesz a ló, egyben növeli a komfortérzetét is. Vagyis ha ebbe az eszközbe fektetünk, akkor hosszú távon egy egészségesebb és jobb teljesítményt nyújtó lóba is fektetünk egyúttal.

Nyaki applikátor