Kinek ajánlott és kinek nem a Bemer? Daganatos betegségben szenvedők használhatják? És a pacemakeresek? Ez csak néhány kérdés abból a több tucatból, amiket sokan tesznek fel a terápiával kapcsolatban. Ebben a posztban ezek közül válaszolok a leggyakrabban elhangzókra.

Kinek ajánlott a Bemer?

A terápia széles körben ajánlott mindenkinek, aki szeretné támogatni a szervezetét a gyógyulási folyamatban, javítani az általános egészségügyi állapotát és az életminőségét. Konkrétan ajánlott lehet azoknak,

  • akik olyan krónikus betegségekkel küzdenek, mint például az arthritis, a fibromyalgia vagy a cukorbetegség;
  • akiknek fájdalomcsillapításra vagy gyógyulási folyamat támogatására van szükségük, például sérülések vagy műtétek után;
  • akik olyan szív- és érrendszeri panaszokkal küzdenek, mint például a magas vérnyomás vagy az érszűkület;
  • akik szeretnék erősíteni az immunrendszerüket;
  • vagy akik általános egészségük megőrzése érdekében szeretnének megelőző intézkedéseket tenni.

Milyen ellenjavallatai vannak a Bemer-kezelésnek?

Bár általánosságban elmondható, hogy mindenkinél alkalmazható a terápia, akadnak azonban olyan esetek, amikor kifejezetten nem javasolt. Ide tartozik például az ismeretlen eredetű lázas állapot, súlyos szívritmuszavar, szervátültetés után, immunszuppresszív terápia alatt állók, valamint nem kompenzált görcsös rohamok esetén.

Használhatják-e daganatos betegségben szenvedők?

A tumorok abnormális sejtek, melyek anyagcseréje eltér a normál sejtekétől. Állatkísérletek igazolták, hogy a Bemer alkalmazása nem gyorsítja a daganatok növekedését. Habár a terápiát évtizedek óta több millió alkalommal alkalmazták, mindeddig nem tudunk olyan esetről, ahol a tumor növekedését okozta volna.

Azaz igen, használhatják daganatos betegségben szenvedők is. Sőt ajánlott, hiszen növeli a szükségessé váló kezelések hatékonyságát, csökkenti a mellékhatásait, és utána segít a felépülésben is. Nem lehet túladagolni, de javasoljuk a gyári ajánlás, illetve a Bemer-partner iránymutatásainak betartását a legjobb eredmény elérése érdekében.

Használhatják a Bemert pacemakerrel élők?

Egyelőre még nem zárultak le azok a vizsgálatok, amelyek alapján egyértelműen megállapítható lenne a pacemakerrel élők számára a Bemer-terápia biztonsága és hatékonysága. Azonban más, szívvel kapcsolatos panaszok vagy beavatkozások esetén alkalmazható és ajánlott lehet a terápia. Ezek közé tartozik például a szívinfarktus utáni lábadozás, vagy például a stent és műbillentyű beültetése is.

Fém implantátummal élők használhatják az eszközt?

A Bemer-specifikus jelet továbbító mágneses mező alacsony intenzitása miatt a terápia biztonságosan alkalmazható különböző típusú fém implantátumokkal élők esetében is, beleértve többek között a sebészeti csavarokat, lemezeket vagy a kapcsos sebzárakat.

Káros lehet a terápia túlzásba vitt használata?

A Bemer a mikrokeringést serkentve támogatja a beteg vagy egészséges szervezet gyógyulási folyamatát. Egészséges állapotban fokozza a test vérkeringést, erősíti a szervezet szabályozó mechanizmusait, de nem képes túlstimulálni azt. Betegség esetén javítja a vérkeringést, ezzel elősegítve a gyógyulást. Fontos megjegyezni, hogy kiegészítő kezelésről van szó, nem helyettesíti az orvos által előírt terápiákat.

Milyen intenzitással működik a Bemer-jel?

A B.BODY teljes testkezelő egység átlagos fluxussűrűsége 35-50 μT (mikro Tesla), míg az összes többi kezelőegységé (B.PAD, B.SPOT) 100 és 150 μT (mikro Tesla) között mozog, a pozitív és negatív értékek is beleértve.

Tags: ,